Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Musk má z ekonomiky špatný pocit. Tesla bude muset propustit 11 tisíc lidí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Americká automobilka Tesla zastavuje v celém světě nábor nových zaměstnanců a deset procent těch současných bude muset propustit. To by znamenalo kolem 11.000 lidí. V interním e-mailu to podle agentury Reuters uvedl šéf automobilky Elon Musk. Dodal také, že ekonomiku podle něj čekají těžké časy.

Musk v e-mailu manažerům automobilky napsal, že má teď z ekonomiky "super špatný pocit". Tesla se zaměřuje na výrobu elektromobilů a výrazně se angažuje například i v dobývání vesmíru. V současné době zaměstnává kolem 110.000 lidí.

Šéf Tesly e-mail odeslal ve čtvrtek. Automobilka se na dotaz agentury Reuters k obsahu e-mailu zatím nevyjádřila.

Musk tento týden požádal zaměstnance, aby ukončili práci z domova a vrátili se do kanceláří. Pokud se to některým z nich nelíbí a v práci se neukážou, bude to podle něj Tesla brát tak, že už tam nepracují. Musk to rovněž uvedl v interní komunikaci, která pronikla na sociální sítě.

"Od každého v Tesle vyžadujeme, aby v kanceláři strávil minimálně 40 hodin týdně," napsal Musk v e-mailu v úterý večer. "Pokud se neukážete, budeme předpokládat, že jste rezignovali," dodal.

Témata:  Elon Musk Tesla

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:46

Předpověď počasí na noc pátek 17. května

Od jihozápadu bude do střední Evropy zasahovat oblast nízkého tlaku vzduchu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Zájem o brigádníky letos poklesl

Zájem firem o brigádníky a sezónní pracovníky letos ve srovnání s předchozími lety poklesl. Zatímco ještě vloni nabídka letních brigád převyšovala poptávku ze strany uchazečů, tohle léto se podobná situace neočekává. Když už se nějaká nabídka objeví, jedná se ve valné většině případů o manuální práci. Uchazeči ovšem nejčastěji preferují brigády v kanceláři. Mzdové ohodnocení se podle dat personální agentury Grafton Recruitment oproti loňskému roku nezměnilo, dle novely zákoníku práce však brigádníci mohou získat nárok na dovolenou.