Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Tesco
Tesco
Foto: Evgeny Petrov, EuroZprávy.cz

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

 „Studenti nám často dávali zpětnou vazbu, že větší nákup dělají o víkendech, například když v neděli dorazí na kolej. Proto jsme se s obchodním řetězcem Tesco dohodli na tomto rozšíření. Jinak po půlročním fungování slevy lze konstatovat, že se stala jedním z našich nejoblíbenějších studentských benefitů. I proto se naše spolupráce s Tescem rozšiřuje také na Slovensko a do Maďarska,“ řekl Radek Schich, ředitel společnosti GTS Alive, vydávající studentské průkazy ISIC.

 Studentská sleva platí ve všech prodejnách Tesco na celý nákup, tedy i zlevněné zboží. Nejvíce si studenti nakupují mléčné výrobky, ovoce a zeleninu, nealkoholické nápoje, cukrovinky a slané snacky. 

Zuzana Grinčová, marketingová ředitelka společnosti Tesco ČR, uvedla: „Vzhledem k velmi pozitivnímu ohlasu a velkému zájmu o tuto nabídku mezi studenty jsme se rozhodli jim slevu rozšířit i na víkendy. Kupón na 10% slevu s průkazem ISIC se v rámci Clubcard aplikace řadí mezi ty nejvíce využívané. Pro studenty je velmi atraktivní digitální forma interakce v aplikaci Clubcard a také oceňují naše úsilí v oblasti udržitelnosti a ochrany životního prostředí.“ 

Více než třetina ze studentů nakupujících na průkaz ISIC začala Clubcard používat nově. Nejčastěji slevu využívají studenti na nákupy v Praze, Brně a Hradci Králové, konkrétně v tamních hypermarketech Tesco. Jejich průměrný nákup činí 500 Kč.

Průzkum GTS Alive mezi 624 studenty staršími 18 let ukázal, že tři čtvrtiny z nich už někdy tuto slevu využily. Třetina z nich dokonce každý týden. Velká většina studentů je ochotná si pro slevu podle vlastního vyjádření zajet, i když nebydlí ani nestudují v blízkosti prodejny Tesco. Třetina studentů už desetiprocentní slevový kupón někdy využila na společný nákup s rodiči, zbytek nikoliv. 

Přes čtyřicet procent studentů v průzkumu uvedlo, že obecně nakupují potraviny zhruba jednou za několik dní. Čtvrtina pak zhruba jednou týdně. Každý čtvrtý student si pak jídlo nakupuje dokonce každý den či obden. Nejvíce studentů měsíčně za nákupy potravin utratí jeden až tři tisíce korun. Mladí lidé se velmi často snaží nakupovat zdravé potraviny, ignoruje je jen zhruba 15 procent studentů. 

Témata:  Tesco studenti

Aktuálně se děje

2. května 2024 17:23

1. května 2024 15:37

Kryptomiliardář Changpeng Zhao z Binance jde do vězení

Zakladatel největší americké kryptoburzy stráví čtyři měsíce ve vězení.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy